Meditatieavonden

main_img3In Ede geef ik 2 wekelijks meditatieavonden. Dit doe ik in 2 verschillende groepen, waardoor er wekelijks een meditatieavond plaats vindt. Een seizoen loopt van september tot en met april. Ik verzorg Begeleide meditatieavonden en Stilte meditatieavonden.

Stilte meditatie

Tijdens de stilte meditatieavonden wisselen we gezamenlijk 2 periodes zitmeditatie af met een loopmeditatie. De eerste avonden van het seizoen worden er richtlijnen, tips en oefeningen gegeven. Ook schenken we aandacht aan een goede lichaamshouding. Tijdens de rest van het seizoen wordt er minder gesproken. Wel zal er zo nu en dan een inleiding zijn voordat de meditatie start. Deze meditatievorm is wat formeler van aard dan de begeleide avonden, ze zijn ontstaan uit mijn ervaringen in de Zen traditie.

Na de meditatie is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en drinken we een kopje thee. Tijdens deze meditaties zitten we op een meditatiekussen of krukje. Er zijn stoelen beschikbaar.

Met een groep mensen in stilte mediteren is een mooie, waardevolle ervaring die je rust en harmonie kan brengen.

Begeleide meditatie

formele opstelling 3Tijdens deze informele meditatieavonden krijg je wat meer begeleiding dan in de stilte meditatieavonden. Het seizoen wordt ingeleid met voldoende uitleg over houding en ademhaling. Ook worden de diverse oefeningen besproken. Soms wordt er met zachte muziek op de achtergrond gemediteerd, soms met gesproken woord. Hierdoor is het gemakkelijk met je aandacht aanwezig te blijven en rust in jezelf te ervaren. Toch zal de stilte ook tijdens deze avonden in de loop van het seizoen steeds meer de boventoon gaan voeren. 

Tijdens de zitmeditaties, die afgewisseld worden door een loopmeditatie, maken we gebruik van een meditatiekussen of krukje. Ook zijn er stoelen beschikbaar. De avonden zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Ervaring met meditatie is niet noodzakelijk, deze avonden zijn zeer geschikt om eens te proeven aan meditatie, maar ook om op een prettige manier tot rust te komen wanneer je al langer mediteert.

Na de meditaties is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en drinken we een kopje thee.

De informele sfeer en het mediteren met een groep mensen geven je de mogelijkheid rust te ervaren en inzicht te krijgen in je leven. 

Kijk in de agenda voor meer informatie.

Nieuws

De agenda is weer gevuld met mooie nieuwe workshops, meditatie avonden en retraites!