Begeleiding

main_img3

Fred van den Bos
 

fredIn 1991 ben ik begonnen met meditatie en sinds het jaar 2001 verzorg ik meditatieavonden. Sinds 2005 begeleid ik ook retraites in de Sint Willybrords Abdij te Doetinchem. Naast mijn  interesse in meditatie, ben ik ook zeer geïnteresseerd in TaiJi. Ik volg sinds 2001 TaiJi lessen bij Ria Brinkman. Ik heb in 2012 de TaiJi Quan docenten opleiding onder leiding van Professor Sui QingBo en Lena Du Hong van het internationale (Chinese) LaoShan Union für TCM (Traditionele Chinese Medicijnleer) und Lebenspflege uit Hamburg succesvol afgerond. Deze opleiding bestond uit de TaiJi Quan 24 vorm, de TaiJi Quan 48 vorm, de TaiJi QianLong waaier vorm, de TaiJi 42 zwaard vorm en de TaiJi korte stok vorm. Bij voldoende belangstelling verzorg ik workshops in deze TaiJi Quan vormen.

Meditatie is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Naast mijn dagelijkse beoefening en regelmatige deelname aan retraites in de Zen traditie, vind ik het erg fijn om meditatieavonden en retraites te organiseren en te begeleiden. Ik heb de hoop dat mensen ervaren dat meditatie goed voor ons kan zijn. Mijn boodschap is dat er niets buiten onszelf nodig is om werkelijke rust te ervaren en in harmonie te kunnen leven. Mijn persoonlijke ervaring op dit pad, zowel de moeilijkheden van het dagelijkse leven, als de mooie momenten die in meditatie tot ons kunnen komen, probeer ik tijdens de door mij begeleide activiteiten te verwoorden en tot uiting te brengen.

Ik begeleid alle meditatie activiteiten tegen kostendekkend tarief en streef geen winst na.

Ria Brinkman
 ria
Naast een intense belangstelling voor de Oosterse filosofieën, beoefent zij inmiddels al meer dan 30 jaar vele Oosterse bewegingsvormen die voornamelijk gericht zijn op het werken met (en beheersen van) energieën. 

Dit leidde ondermeer tot een verblijf van bijna 4½ jaar in Japan, waar zij dagelijks intensieve studies en trainingen volgde onder leiding van verschillende Japanse en Chinese in TaiJi Quan en TaiJi QiGong gespecialiseerde meesters en leraren.
Inmiddels is zij tevens gediplomeerd TaiJi QiGong docente van het internationale (Chinese) LaoShan Union für TCM (Traditionele Chinese Medicijnleer) und Lebenspflege uit Hamburg.