Reacties van deelnemers

main_img4

Op deze pagina kun je een aantal reacties lezen van deelnemers aan de diverse activiteiten.

"De meditatieavonden helpen me tot rust te komen. Het is voor mij een ultieme manier om (werk)stress achter me te laten. De ene keer lukt het me beter om goed te ontspannen dan de andere keer. Ik heb snel de neiging om lijstjes in mijn hoofd te maken van dingen die ik nog moet doen, maar Fred zorgt er voor dat ik "bij de les" blijf. Hij geeft voldoende tips en zorgt er voor dat ik iedere keer weer goed ontspannen de meditatiebijeenkomst verlaat. Een absolute aanrader!"

Claudia                  Begeleide meditatieavonden

"Hoe vervelend vond ik het dat ik net te laat was om nog aan te sluiten bij de allerlaatste QiGong les. Deze keer op prachtige muziek op de zonnige binnenplaats. Dan maar aandachtig kijken neer de oefeningen en mijn frustratie los laten. Toen ontdekte ik dat alleen al door aandachtig naar iemand te kijken die QiGong beoefend, ik de energie door mijn handen voelde stromen. Hoezo oefening gemist… Dit was voor mij een bijzondere ervaring. Frappant was dat Ria aan het eind van het weekend meldde dat je ook door naar iemand te kijken die QiGong beoefent je de energie kan voelen.

Ware rust is niet afwezigheid van beweging, maar evenwicht in de bewegingen. Niet alleen in bewegingen maar ook in gedachten. Fijn dat we dit samen met Fred, Ria en andere deelnemers in een stilteweekend mogen ervaren."

Laura                    Meditatie / TaiJi QiGong weekend

formele opstelling 4                       sfeer 2                       sfeer 3 

"Ik ken Fred inmiddels zo'n 10 jaar. Vanaf het allereerste begin dat hij in Ede begon met een meditatiegroep, ben ik erbij geweest.
Begon het als een oefening om meer rust in mezelf te krijgen en om mijn hyperventilatie onder controle te houden...inmiddels is het echt een kadootje voor mijzelf geworden. Even helemaal de stilte in gaan en daadwerkelijk in contact komen met mijn diepere, ware ik. Deze momenten van stilte zijn zo waardevol voor mij, ik wil ze niet meer missen. 

Fred is voor mij als een leraar in mijn leven, al ziet hij zichzelf absoluut niet zo. Ik vind hem een bijzonder liefdevol en aandachtig mens en dat straalt hij ook uit naar zijn omgeving.

De retraites die hij samen met Ria in de abdij in Doetinchem organiseert, zijn een 'thuiskomen' voor velen die dit eens hebben meegemaakt. Ik ben één van de gelukkigen die uit ervaring mag spreken! 

Ik kan iedereen aanraden om de meditatieavonden bij Fred eens bij te wonen." 

Jacqualine                    Meditatieavonden en Retraites

"Fred heeft oog en aandacht voor alle deelnemers aan de meditatieavonden. Een professional met passie voor het mediteren"

Christine                    Begeleide en Stilte meditatieavonden

"Door mond op mond reclame ben ik in 2004 overgestapt van Yoga naar QiGong en zo ben ik bij Ria Brinkman terecht gekomen. Ieder jaar maakte Ria trouw reclame voor Fred. In 2008 kreeg ik pas echt interesse en heb met veel voldoening de begeleide meditatie gevolgd. Eén keer was ik heel verdrietig en boos, maar ben toch naar meditatie gegaan. Fred had een onderwerp wat echt van toepassing was op mij. Na het mediteren was mijn gevoel en gezicht totaal veranderd in een glimlach. Heel bijzonder. In 2009 heb ik de begeleide en stilte meditatie gevolgd, maar merkte, dat mijn voorkeur uitging naar de stilte meditatie. Zodra ik de ruimte binnenkom en op mijn krukje ga zitten, valt er heel wat van mij af.
November 2008 ben ik voor het eerst in retraite gegaan in Doetinchem. Ik dacht, ik zie het wel, als het maar niet te zweverig is. Ik vond het geweldig. Je komt echt opgeladen, sereen en voldaan thuis. Lekker een weekend voor jezelf in stilte. Geen energie in een ander steken. Geen personen die door middel van gesprekken op de voorgrond willen treden. Een echte aanrader. Ik vind het fijn om de meditatielessen bij Fred te volgen en wil ze zeker niet missen, ook straalt Fred, tijdens de meditatie voor mij een bepaalde rust uit. Fred en Ria zijn personen met het hart op de goede plaats, heel fijn dat ik hun heb mogen ontmoeten."

Sylvia                    Meditatieavonden, Retraites en TaiJi wekelijkse lessen

"De reden waarom ik deze cursus heb gevolgd is omdat ik vaak Azie-reizen heb meegemaakt en nog doe. Was geinteresseerd en jaloers op hoe die mensen daar in alle rust kunnen mediteren, er vrolijk van worden en dagelijks het leven positief en lachend doorbrengen.

Dit heb ik de afgelopen 2 jaar dankzij Fred geleerd. Hij heeft mij (ondanks zijn bescheidenheid door te zeggen dat ik het zelf doe) de meditatie aangeleerd. Pijnen weg te krijgen zodat ze er niet meer zijn dmv die specifieke plek in het licht te zetten en daar energie naartoe te laten stromen. Door zijn warme begeleiding, hartelijkheid, rustgevende stem en positieve karakter weet ik nu hoe ik mezelf rust en energie kan geven, mezelf tijd te gunnen en in het hier en nu te zijn. Fred erg veel dank dat je het mij hebt willen leren. Op zijn Indonesisch: Fred, terima kasih banyak untuk semua dan pelajaran2 semadi."

Roy                      Begeleide meditatieavonden