Retraites

 

De retraites die wij verzorgen vinden over het algemeen plaats in de Abdijhoeve Betlehem, het stiltecentrum van de Sint Willibrords Abdij te Doetinchem. Op deze mooie locatie kan je in alle rust werken aan de stilte in jezelf. Wij wisselen tijdens de retraites de stiltemeditaties af met lichte QiGong oefeningen.

Het stille karakter van de meditaties sluit op een mooie manier aan op de QiGong oefeningen. Het thema “Stilte in beweging, beweging in stilte” wordt in deze combinatie verwezenlijkt. Een aantal diensten van de monniken in de abdij zijn in het programma opgenomen. Wij zien dit als een mooie aanvulling op het programma, je bent volledig vrij te kiezen of je hieraan deel wilt nemen. Tijdens het programma is er voldoende tijd om te genieten van de mooie omgeving. De stilte die we tijdens deze retraites aanhouden is als een warm bad en zou je kunnen omschrijven als het afzetten van je dagelijkse maskers of zelfs als; thuiskomen.

Door deel te nemen aan een retraite heb je de mogelijkheid een wat langere aaneengesloten periode te oefenen in meditatie en QiGong.

De Sint Willibrords Abdij te Doetinchem kenmerkt zich door een serene omgeving, rust en stilte.
Deze omgeving vormt samen met meditatie, QiGong en de diensten van de monniken de ingrediënten van de retraites.

De retraites zijn informeel en geschikt voor zowel beginnende als geoefende mensen.

De retraites bieden je de kans in een ongedwongen sfeer te oefenen en dichter te komen tot de rust in jezelf.

Kijk in de agenda voor meer informatie en beschikbare data.

Bekijk hier onze agenda voor 2022

Mindfulness

In september start de 8 weekse training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Deze training geef ik als onderdeel van mijn postacademische opleiding tot mindfulness trainer en heeft daarom een zeer gereduceerd tarief.

Lees hier de folder met meer informatie over deze mooie training.

QiGong in Ede

Het QiGong seizoen is weer ten einde gekomen. In het najaar oefenen we weer verder. We oefenen de QiGong ShiBaShi 18 bewegingen vorm en zo nu en dan wat ChanSiGong.

Als je vragen over deze trainingen hebt, of in het najaar mee wilt doen, neem dan even contact op.

 

Meditatieavonden in Ede

Het meditatie seizoen is weer ten einde gekomen. In het najaar gaan we weer verder met de stilte meditaties.

Als je vragen over de meditatieavonden hebt, of in het najaar mee wilt doen, neem dan even contact op.

Retraites

Een retraite is een hele fijne manier om een wat langere periode in stilte te kunnen verblijven en te oefenen. Onze retraites zijn informeel en kenmerken zich door de warme sfeer. De retraites zijn zowel geschikt voor mensen die nog nooit een retraite hebben gedaan, als voor mensen die al ervaren zijn. Voel je welkom!

Lees hier de folder voor de 4 daagse stilte retraite van 24 t/m 27 november 2022.

Lees hier de folder voor het stilte weekend van 27 t/m 29 januari 2023.

Lees hier de folder voor het stilte weekend van 14 t/m 16 april 2023.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.

Korte opleiding tot QiGong trainer

door Harald Hasenöhrl

Een prachtige (mini) opleiding tot QiGong trainer bestaande uit 7 weekenden. Deze serie weekend workshops zijn dermate opgebouwd dat ze als losse workshops gevolgd kunnen worden. In ieder weekend wordt een specifiek thema behandeld. Wanneer je alle 7 weekenden volgt krijg je van Harald een certificaat “QiGong trainer”.
De opleiding geeft je een fantastische kans om op een intensieve manier kennis te maken met QiGong, of je huidige QiGong oefening te verdiepen.

Lees hier de folder met meer informatie.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.

Weekendworkshop "Guolin QiGong"

door Harald Hasenöhrl

Deze Guolin QiGong workshop is uitgesteld ivm corona. Zodra het mogelijk is zullen wij een nieuwe datum plannen waarop deze workshop georganiseerd wordt.

In de Traditionele Chinese Medijnsleer is Guolin Qi Gong de bekendste en meest succesvolle Qi Gong voor de verbetering van de gezondheid. Guolin Qi Gong wordt beoefend bij onder andere bij immuunziektes, kanker, chronische ziektes, reuma, hart aandoeningen, stress en burn-out.

Guolin Qi Gong bevat rustige staande oefeningen en een speciale loop volgorde, die met een gereguleerde adem (“Wind adem”) en met een rustige en gecentreerde geest uitgevoerd worden.

Deze workshop is het 6e weekend van de opleiding die hierboven beschreven staat. De workshop is echter voor iedereen die belangstelling heeft toegankelijk.

Lees hier de folder met meer informatie over deze mooie workshop. (In deze folder staat nog de oude datum vermeld)

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.

TaiJi Quan doorlopende groep

Eens in de 2 a 3 weken trainen wij samen de TaiJi Quan 24 vorm in Ede. We beoefenen de rustige, meditatieve en gezonde kant, maar ook de krijgskunst en de flexibiliteit en conditie.

Lees hier de folder met meer informatie over deze trainingen.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.