Retraites

 

De retraites die wij verzorgen vinden over het algemeen plaats in de Abdijhoeve Betlehem, het stiltecentrum van de Sint Willibrords Abdij te Doetinchem. Op deze mooie locatie kan je in alle rust werken aan de stilte in jezelf. Wij wisselen tijdens de retraites de stiltemeditaties af met lichte QiGong oefeningen.

Het stille karakter van de meditaties sluit op een mooie manier aan op de QiGong oefeningen. Het thema “Stilte in beweging, beweging in stilte” wordt in deze combinatie verwezenlijkt. Een aantal diensten van de monniken in de abdij zijn in het programma opgenomen. Wij zien dit als een mooie aanvulling op het programma, je bent volledig vrij te kiezen of je hieraan deel wilt nemen. Tijdens het programma is er voldoende tijd om te genieten van de mooie omgeving. De stilte die we tijdens deze retraites aanhouden is als een warm bad en zou je kunnen omschrijven als het afzetten van je dagelijkse maskers of zelfs als; thuiskomen.

Door deel te nemen aan een retraite heb je de mogelijkheid een wat langere aaneengesloten periode te oefenen in meditatie en QiGong.

De Sint Willibrords Abdij te Doetinchem kenmerkt zich door een serene omgeving, rust en stilte.
Deze omgeving vormt samen met meditatie, QiGong en de diensten van de monniken de ingrediënten van de retraites.

De retraites zijn informeel en geschikt voor zowel beginnende als geoefende mensen.

De retraites bieden je de kans in een ongedwongen sfeer te oefenen en dichter te komen tot de rust in jezelf.

Kijk in de agenda voor meer informatie en beschikbare data.

Bekijk hier onze agenda voor 2023 en 2024

Mindfulness in Ede

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een prachtige methode om meer bewust in het leven te staan. Het leert je aandacht te hebben voor wat er op dit moment is, het te herkennen en te erkennen. Als gevolg daarvan kan je meer rust en balans in je leven ervaren, beter met stress omgaan en met wat meer compassie voor jezelf en je naasten leven.

Mindfulness voorjaar training:
Lees hier de folder met meer informatie over de MBSR training die start op 9 april 2024, op de dinsdag avonden.

Mindfulness stiltedagen:
In iedere MBSR training zit als vast onderdeel een stiltedag. Deze dag is ook toegankelijk voor mensen die hun bestaande mindfulness beoefening willen verdiepen, of weer willen ophalen. Je bent van harte welkom om mee te doen! De komende stiltedagen zijn op:

  • Zaterdag 25 mei 2024 van 09:30 uur tot ongeveer 15:30 uur.

Bij vragen of als je interesse hebt om mee te doen ben je van harte welkom om contact met me op te nemen. Ik hoor graag van je!

Retraites

Een retraite is een hele fijne manier om een wat langere periode in stilte te kunnen verblijven en te oefenen. Onze retraites zijn informeel en kenmerken zich door de warme sfeer. De retraites zijn zowel geschikt voor mensen die nog nooit een retraite hebben gedaan, als voor mensen die al ervaren zijn. Voel je welkom!

Lees hier de folder voor het stilte weekend van 26 t/m 28 januari 2024.

Lees hier de folder voor het stilte weekend van 12 t/m 14 april 2024.

Lees hier de folder voor de 4 daagse stilte retraite van 14 t/m 17 november 2024.

Gezien de annuleringsvoorwaarden in het klooster is het van belang zo vroeg mogelijk het minimale aantal deelnemers voor onze retraites te werven, zodat de retraites ook daadwerkelijk kunnen plaatsvinden. Daarom het verzoek het ons zo vroeg mogelijk te laten weten als je mee wilt naar een retraite.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.

QiGong in Ede

Het nieuwe QiGong seizoen start weer in oktober. We oefenen weer de QiGong ShiBaShi 18 bewegingen vorm en zo nu en dan wat ChanSiGong.

Lees hier de folder met meer informatie over de QiGong dit seizoen.

Als je vragen over deze trainingen hebt, of in het najaar mee wilt doen, neem dan even contact op.

 

Korte opleiding tot QiGong trainer

door Harald Hasenöhrl

Een prachtige (mini) opleiding tot QiGong trainer bestaande uit 7 weekenden. Deze serie weekend workshops zijn dermate opgebouwd dat ze als losse workshops gevolgd kunnen worden. In ieder weekend wordt een specifiek thema behandeld. Wanneer je alle 7 weekenden volgt krijg je van Harald een certificaat “QiGong trainer”.
De opleiding geeft je een fantastische kans om op een intensieve manier kennis te maken met QiGong, of je huidige QiGong oefening te verdiepen.

Lees hier de folder met meer informatie.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.

Meditatieavonden in Ede

In oktober start weer een nieuw meditatie seizoen. We zitten in stilte, afgewisseld door een loopmeditatie.

Lees hier de folder met meer informatie over het aankomende meditatie seizoen.

Als je interesse hebt om mee te doen hoor ik graag van je.

TaiJi Quan doorlopende groep

Eens in de 2 a 3 weken trainen wij samen de TaiJi Quan 24 vorm in Ede. We beoefenen de rustige, meditatieve en gezonde kant, maar ook de krijgskunst en de flexibiliteit en conditie.

Lees hier de folder met meer informatie over deze trainingen.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.