Agenda

Stichting Rust en Bezinning

Bekijk hier onze agenda voor 2023 en 2024

Mindfulness in Ede

Mindfulness is een prachtige methode om meer bewust in het leven te staan. Het leert je aandacht te hebben voor wat er op dit moment is, het te herkennen en te erkennen. Als gevolg daarvan kan je meer rust en balans in je leven ervaren, beter met stress omgaan en met wat meer compassie voor jezelf en je naasten leven.

Mindfulness voorjaar training:
Lees hier de folder met meer informatie over de MBSR training die start op 27 maart, op de maandag avonden.

Bij vragen of als je interesse hebt om mee te doen ben je van harte welkom om contact met me op te nemen. Ik hoor graag van je!

Retraites

Een retraite is een hele fijne manier om een wat langere periode in stilte te kunnen verblijven en te oefenen. Onze retraites zijn informeel en kenmerken zich door de warme sfeer. De retraites zijn zowel geschikt voor mensen die nog nooit een retraite hebben gedaan, als voor mensen die al ervaren zijn. Voel je welkom!

Lees hier de folder voor het stilte weekend van 14 t/m 16 april 2023.

Lees hier de folder voor de 4 daagse stilte retraite van 23 t/m 26 november 2023.

Lees hier de folder voor het stilte weekend van 26 t/m 28 januari 2024.

Gezien de annuleringsvoorwaarden in het klooster is het van belang zo vroeg mogelijk het minimale aantal deelnemers voor onze retraites te werven, zodat de retraites ook daadwerkelijk kunnen plaatsvinden. Daarom het verzoek het ons zo vroeg mogelijk te laten weten als je mee wilt naar een retraite.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.

Weekendworkshop "Guolin QiGong"

door Harald Hasenöhrl

Eindelijk is het zo ver... Harald komt op 10 en 11 juni weer naar Nederland voor een mooie weekend workshop Guolin QiGong!

In de Traditionele Chinese Medijnsleer is Guolin Qi Gong de bekendste en meest succesvolle Qi Gong voor de verbetering van de gezondheid. Guolin Qi Gong wordt beoefend bij onder andere bij immuunziektes, kanker, chronische ziektes, reuma, hart aandoeningen, stress en burn-out.

Guolin Qi Gong bevat rustige staande oefeningen en een speciale loop volgorde, die met een gereguleerde adem (“Wind adem”) en met een rustige en gecentreerde geest uitgevoerd worden.

Deze workshop is het 6e weekend van de opleiding die ook in de agenda beschreven staat. De workshop is echter voor iedereen die belangstelling heeft toegankelijk.

Lees hier de folder met meer informatie over deze mooie workshop.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.

QiGong in Ede

Het nieuwe QiGong seizoen is weer gestart. Sinds 1 november oefenen we weer de QiGong ShiBaShi 18 bewegingen vorm en zo nu en dan wat ChanSiGong.

Lees hier de folder met meer informatie over deze trainingen.

Als je vragen over deze trainingen hebt, of in het najaar mee wilt doen, neem dan even contact op.

 

Korte opleiding tot QiGong trainer

door Harald Hasenöhrl

Een prachtige (mini) opleiding tot QiGong trainer bestaande uit 7 weekenden. Deze serie weekend workshops zijn dermate opgebouwd dat ze als losse workshops gevolgd kunnen worden. In ieder weekend wordt een specifiek thema behandeld. Wanneer je alle 7 weekenden volgt krijg je van Harald een certificaat “QiGong trainer”.
De opleiding geeft je een fantastische kans om op een intensieve manier kennis te maken met QiGong, of je huidige QiGong oefening te verdiepen.

Lees hier de folder met meer informatie.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.

Meditatieavonden in Ede

Het meditatie seizoen is weer begonnen. In oktober we weer gestart met de stilte meditaties.

Lees hier de folder met meer informatie over de meditatie avonden.

Als je interesse hebt om mee te doen hoor ik graag van je.

TaiJi Quan doorlopende groep

Eens in de 2 a 3 weken trainen wij samen de TaiJi Quan 24 vorm in Ede. We beoefenen de rustige, meditatieve en gezonde kant, maar ook de krijgskunst en de flexibiliteit en conditie.

Lees hier de folder met meer informatie over deze trainingen.

Wil je meer informatie, of wil je je aanmelden? Neem gerust contact op.