Reacties

Reacties van deelnemers

Op deze pagina kun je aan de hand van een aantal reacties van deelnemers lezen hoe de diverse activiteiten met hen geweest zijn.

 

“De Stilte Meditatie avonden beantwoorden voor mij aan een grote behoefte en geven mij inderdaad de stilte waarnaar ik op zoek ben. De liefdevolle en vriendelijke manier waarop Fred de avond inleidt, de rust die hij uitstraalt, het zijn allemaal waarborgen voor een hele prettige ervaring. Na afloop ben ik helemaal Zen! Dankjewel Fred.” 

- Reactie op stilte meditatie avonden -

“De meditatieavonden helpen me tot rust te komen. Het is voor mij een ultieme manier om (werk)stress achter me te laten. De ene keer lukt het me beter om goed te ontspannen dan de andere keer. Ik heb snel de neiging om lijstjes in mijn hoofd te maken van dingen die ik nog moet doen, maar Fred zorgt ervoor dat ik “bij de les” blijf. Hij geeft voldoende tips en zorgt ervoor dat ik iedere keer weer goed ontspannen de meditatiebijeenkomst verlaat. Een absolute aanrader!”

- Reactie op begeleide meditatie avonden -

“De stilteweekenden in Doetinchem zijn mijn anker in de hectiek van het dagelijks leven. De meditaties onder leiding van Fred op de zen-do zijn heel bijzonder voor mij en worden gevoed door de QiGong oefeningen van Ria. Fred en Ria, een krachtige en vooral prachtige twee-eenheid”

- Reactie op een retraite -

“De reden waarom ik deze cursus heb gevolgd is omdat ik vaak Azie-reizen heb meegemaakt en nog doe. Was geïnteresseerd en jaloers op hoe die mensen daar in alle rust kunnen mediteren, er vrolijk van worden en dagelijks het leven positief en lachend doorbrengen.

Dit heb ik de afgelopen 2 jaar dankzij Fred geleerd. Hij heeft mij (ondanks zijn bescheidenheid door te zeggen dat ik het zelf doe) de meditatie aangeleerd. Pijnen weg te krijgen zodat ze er niet meer zijn dmv die specifieke plek in het licht te zetten en daar energie naartoe te laten stromen. Door zijn warme begeleiding, hartelijkheid, rustgevende stem en positieve karakter weet ik nu hoe ik mezelf rust en energie kan geven, mezelf tijd te gunnen en in het hier en nu te zijn. Fred erg veel dank dat je het mij hebt willen leren. Op zijn Indonesisch: Fred, terima kasih banyak untuk semua dan pelajaran2 semadi.”

- Reactie op begeleide meditatie avonden -

“TaiJi, meditatieavonden en stilteweekenden, I join – and enjoy – the whole package! “

- Reactie op stilte meditatie avonden, TaiJi Quan trainingen en retraites -

“Liefdevolle vriendelijkheid, open, aandachtig, zonder oordeel! Zo typeer ik Fred. Wat een goed en bijzonder mens. Ik ben dankbaar dat hij op mijn pad kwam”

- Reactie op stilte meditatie avonden -

“Hoe vervelend vond ik het dat ik net te laat was om nog aan te sluiten bij de allerlaatste QiGong les. Deze keer op prachtige muziek op de zonnige binnenplaats.

Dan maar aandachtig kijken neer de oefeningen en mijn frustratie loslaten. Toen ontdekte ik dat alleen al door aandachtig naar iemand te kijken die QiGong beoefend, ik de energie door mijn handen voelde stromen. Hoezo oefening gemist… Dit was voor mij een bijzondere ervaring.
Frappant was dat Ria aan het eind van het weekend meldde dat je ook door naar iemand te kijken die QiGong beoefent je de energie kan voelen.

Ware rust is niet afwezigheid van beweging, maar evenwicht in de bewegingen. Niet alleen in bewegingen maar ook in gedachten. Fijn dat we dit samen met Fred, Ria en andere deelnemers in een stilteweekend mogen ervaren.”

- Reactie op een retraite -

“Het gezamenlijk mediteren ervaar ik als heel prettig. De groepsenergie versterkt mijn eigen meditatie”.

- Reactie op stilte meditatie avonden -

“Fred heeft oog en aandacht voor alle deelnemers aan de meditatieavonden. Een professional met passie voor het mediteren”

- Reactie op begeleide meditatie avonden -

“Be still and know’ lees ik in de voorruimte van de zen-do. Ik ben weer even thuis!”

- Reactie op een retraite -

“Ik ken Fred inmiddels zo’n 10 jaar. Vanaf het allereerste begin dat hij in Ede begon met een meditatiegroep, ben ik erbij geweest.

Begon het als een oefening om meer rust in mezelf te krijgen en om mijn hyperventilatie onder controle te houden…inmiddels is het echt een kadootje voor mijzelf geworden. Even helemaal de stilte in gaan en daadwerkelijk in contact komen met mijn diepere, ware ik. Deze momenten van stilte zijn zo waardevol voor mij, ik wil ze niet meer missen.

Fred is voor mij als een leraar in mijn leven, al ziet hij zichzelf absoluut niet zo. Ik vind hem een bijzonder liefdevol en aandachtig mens en dat straalt hij ook uit naar zijn omgeving.

De retraites die hij samen met Ria in de abdij in Doetinchem organiseert, zijn een ’thuiskomen’ voor velen die dit eens hebben meegemaakt. Ik ben één van de gelukkigen die uit ervaring mag spreken!

Ik kan iedereen aanraden om de meditatieavonden bij Fred eens bij te wonen.”

- Reactie op stilte meditatie avonden -